Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'cd&v Heist gaat “mè respect veu ij” naar de kiezer'

Cd&v Heist

Heb jij ook opvallende borden met Heistse dorpsnamen in het straatbeeld gezien? Ze maken onderdeel uit van de campagne van cd&v Heist-op-den-Berg. Met een nieuwe slogan: “mè respect veu ij” zetten ze hun lokale verwevenheid extra in de verf.

Een oplettende kijker zag de afgelopen dagen al enkele spandoeken met dialecte dorpsnamen van de Heistse deelgemeenten en gehuchten in het straatbeeld verschijnen. Vandaag eigent cd&v zich deze spandoeken toe.

Ze staan symbool voor het feit dat cd&v alle deelgemeenten en gehuchten belangrijk vindt, dat ze dezelfde taal spreekt en dat ze midden de mensen staat. Altijd uit respect voor de Heistenaar, mè respect veu ij.

Er werd lang en grondig gediscussieerd over de juiste dialecte benamingen van iedere dorpskern en onze nieuwe slagzin. We ontdekten dat het Heistse dialect rijk is aan nuanceverschillen. We zien ook dat dialect verbindt en dat de Heistenaar graag zijn eigen taal bediscussieert. Er werd afgeklopt op benamingen die volgens ons de werkelijkheid het meest benaderen, maar kijken uit naar wat de inwoners van de verschillende deelgemeenten en gehuchten er van denken” aldus Wim Verhoeven, voorzitter van cd&v Heist-op-den-Berg.

 

Handelen met respect, die aanpak heeft cd&v ook met het verkiezingsprogramma gehanteerd. Daarom zijn ze in de voorbije maanden met tal van verenigingen, organisaties en mensen rond de tafel gaan zitten. Er werd geluisterd naar wat ze goed vinden in onze gemeente, naar hun ideeën en voorstellen ter verbetering van wat minder goed gaat, naar de noden die ze in hun directe omgeving zien, naar hun dromen over waar we als Heist-op-den-Berg naartoe moeten, naar de beslissingen uit de voorbije jaren die ze toejuichen of die niet in goede aarde zijn gevallen.

Cd&v trekt naar de verkiezingen met een programma dat van onderuit, met veel voorbereiding en gesprekken, is opgemaakt en breed gedragen zal worden. Zo schrijven ze samen, met heel veel mensen en organisaties, een sterk en inclusief toekomstverhaal voor Heist-op-den-Berg.

Met het lanceren van deze slogan, lanceert cd&v ook alvast een eerste prioriteit in haar campagne: levendige dorpskernen. “Van Grootlo tot Wiekevorst, elk dorp is voor ons gelijkwaardig. Inwoners van de dorpskernen moeten dit ook vertaald zien worden in het beleid. Elk dorp dient vlot en veilig bereikbaar te zijn, elk dorp heeft zijn eigen verenigingen die nood hebben aan goede infrastructuur. Wij willen niet dat inwoners zich vergeten voelen. Heist-op-den-Berg heeft zoveel meer dan enkel een mooi centrum. Ook onze landelijke deelgemeenten zijn een enorme troef. In Heist vind je zowel rust als plezier. Dat wil deze campagne belichamen,” vertelt Dirk Van Noten, lijsttrekker cd&v voor de lokale verkiezingen, waarmee hij al een tipje van de sluiter van de inhoudelijke campagne toelicht.

Cd&v wil aan de slag gaan met een ploeg van kandidaten die een afspiegeling vormt van de gemeente, met jonge en iets minder jonge kandidaten, uit alle deelgemeenten en met ervaring op heel veel terreinen. Een sterke en diverse ploeg van bestuurders met jarenlange ervaring, met kandidaten die in de voorbije jaren onder de vleugels van die bestuurders politieke ervaring hebben kunnen opdoen en ook heel wat nieuwe kandidaten. Maar bovenal allemaal kandidaten die stuk voor stuk weten wat er leeft in onze gemeente. Inwoners die mee willen werken aan een Heist-op-den-Berg op mensenmaat, zijn steeds nog steeds welkom om met cd&v van ideeën te wisselen.

Cd&v weet wat er leeft onder de Heistenaren, en houdt de vinger aan de pols in de verschillende dorpskernen. Wij spreken de taak van alle Heistenaren en daarom gaan wij naar de verkiezingen “mè respect veu ij”."

Cd&v Heist

Deel dit artikel